Privacy Statement

Politika varovanja zasebnosti

Stanje: 04/2019

Določba o varstvu osebnih podatkov

Vaša zasebnost nam je posebej pomembna. V nadaljevanju vas obveščamo, katere osebne podatke zbiramo, kako jih uporabljamo, komu jih posredujemo in kakšne pravice imate v povezavi z uporabo podatkov. Poleg tega boste izvedeli, kakšne ukrepe izvajamo za varstvo podatkov in kako lahko v primeru vprašanj glede varstva podatkov stopite z nami v stik.

Za obdelavo podatkov je odgovorno podjetje AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH (v nadaljevanju imenovan tudi AQG)

AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH
Gewerbegebiet Nord 5
5204 Straßwalchen
AUSTRIA / AVSTRIJA

ali z njim povezana druga podjetja v koncernu, ki jih določba zadeva.

Kot pooblaščena oseba za varstvo podatkov je glede vprašanj o varstvu podatkov vaša kontaktna oseba

Frau Aleksandra Trifkovic

AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH
Gewerbegebiet Nord 5
5204 Straßwalchen
AUSTRIA
datenschutz@quehenberger.com ali dataprotection@quehenberger.com

V kolikor imate vprašanja, pomisleke ali pritožbe v zvezi s to opombo o varstvu podatkov ali z našim ravnanjem z vašimi podatki, se lahko obrnete na našo referentko za varstvo osebnih podatkov Aleksandra Trifkovic.

Obseg obdelave osebnih podatkov je odvisen od različnih dejavnikov, na primer od storitev, ki jih želite od nas, storitev, ki vam jih nudimo in jih uporabljate, od vrste in obsega našega poslovnega odnosa z vami itd.

Osebni podatki so tisti, na podlagi katerih je mogoče sklepati, za katero osebo gre. Sem sodijo predvsem osebne informacije (ime, naslov, rojstni datum, kontaktni podatki itd.) ali podatki iz osebnih dokumentov, na primer osebne izkaznice. 

Osebni podatki se lahko zbirajo avtomatsko z obiskom naše spletne strani. Podrobnosti o tem najdete v Obisk / uporaba naše spletne strani.

Obdelujemo tudi podatke, ki nam jih sporočite, ko

 
Podatke lahko pridobimo tudi iz javno dostopnih virov (npr. sodni register, zemljiška knjiga) ali od tretjih oseb, na primer preko poslovnih partnerjev, naših povezanih podjetij, v okviru pogodbenih pogajanj ali izvedbe pogodb.

Če ste prejeli ali vnesli dostopne podatke, uporabniško ime, geslo, vam zagotavljamo varno shranjevanje in varovanje teh podatkov.

Osebne podatke obdelujemo samo, ko je to potrebno, in izključno skladno z veljavnimi zakonskimi določbami, predvsem Uredbe o varstvu podatkov (GDPR), ter nacionalnimi zakoni o varstvu podatkov. Osebne podatke obdelujemo samo za namene izvajanja pogodbenih ukrepov pred izvedbo pogodbe, s katerimi lahko izpolnimo pogodbene pogoje, in zato, da lahko zagotavljamo druge podjetniške interese ali obveznosti, in sicer le do te mere, kot je po pravni podlagi predvideno predvsem za

  • izpolnjevanje pogodbenih dolžnosti/li>
  • izpolnjevanje pravnih obveznosti
  • varovanje upravičenih interesov

Razen če obstajajo drugačne pravne podlage, se podatki obdelujejo zgolj v okviru vašega soglasja. Z vplivom za vnaprej imate kadarkoli možnost, da svoje soglasje k obdelavi podatkov prekličete. Preklic lahko kadar koli pošljete po e-pošti (datenschutz@quehenberger.com ali dataprotection@quehenberger.com), poseben obrazec ni potreben, ali po običajni pošti (AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH, Pravilnik o zasebnosti (Datenschutz), Gewerbegebiet Nord 5, A-5204 Straßwalchen, AVSTRIJA / AUSTRIA).

Če na podlagi soglasja prejemate novice ali sodelujete na anketah za stranke, lahko soglasje prekličete tudi preko posebej označene povezave v prejetem e-poštnem sporočilu.

Nadaljnje posredovanje osebnih podatkov je dovoljeno samo v okviru zakonskih določb in če je to potrebno za izpolnitev pogodbe, zakonskih obveznosti ali naročila, ali če se zanimate za prijavo na delovno mesto v katerem od podjetij našega koncerna.

V okviru podjetja dobijo vaše podatke samo tisti oddelki ali sodelavci, ki jih potrebujejo za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti ali za shranjevanje interesov. Če te naloge izvaja podjetje v okviru koncerna, se vaši podatki posredujejo ustreznemu podjetju. V primeru posredovanja podatkov podjetju v okviru koncerna, ki posluje izven Evropske unije, poskrbimo, da se vedno upoštevajo evropski standardi varstva podatkov. Podatke posredujemo izven Evropske unije na primer v primeru, če se prijavljate na razpis za delovno mesto v podjetju koncerna, ki deluje izven Evropske unije, ali v primeru, če svoja vprašanja naslovite takšnim podjetjem.

Poleg tega vaše podatke prejmejo osebe, ki jih pooblastimo za obdelavo naročil (npr. referenti v računskem centru), v kolikor so ti podatki potrebni za izpolnitev njihovih delovnih obveznosti. Vsi zaposleni, ki obdelujejo naročila (z drugimi besedami servisni partnerji, ki po našem naročilu obdelujejo podatke), svoje storitve izvajajo v okviru pogodbe, skladno z določbami glede varstva podatkov, in so dolžni z vašimi podatki ravnati zaupno ter jih obdelovati samo v okviru storitev, ki jih opravljajo.

Za zaščito vaših podatkov smo sprejeli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki ščitijo vaše podatke pred izgubo, manipulacijami ali nepooblaščenimi dostopi. Te ukrepe ves čas prilagajamo trenutnemu stanju tehnike.

Vaši podatki se shranjujejo samo tako dolgo, kot je potrebno in zakonsko dovoljeno, in sicer v okviru obveznosti shranjevanja, ki jih predpisuje zakon.

Pravico do svetovanja ali obveščanja ter prenosa podatkov lahko uveljavite kadarkoli. Prav tako lahko svoje osebne podatke brišete ali omejite njihovo obdelavo. Soglasje, ki ga podate k obdelavi vaših osebnih podatkov, lahko za veljavnost v bodoče kadarkoli prekličete. Vsekakor pa pravnomočnost obdelave vaših osebnih podatkov do trenutka preklica ostane v polni veljavi.

Če verjamete, da vaših osebnih podatkov ne obdelujemo skladno z zakonom, vas prosimo, da stopite v stik z nami preko datenschutz@quehenberger.com ali dataprotection@quehenberger.com oz. z dopisom, naslovljenim na AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH, Pravilnik o zasebnosti (Datenschutz), Gewerbegebiet Nord 5, A-5204 Straßwalchen, AVSTRIJA / AUSTRIA, in nam sporočite svoje pomisleke.

Pritožbe lahko posredujete tudi avstrijskemu organu za varstvo podatkov:

Österreichische Datenschutzbehörde
Barichgasse 40 - 42
1030 Wien
telefon: +43 1 52152 0
e-pošta: dsb@dsb.gv.at

Mladoletne osebe, mlajše od 14 let, ne morejo podati soglasja k obdelavi podatkov, ampak ga mora zanje podati njihov skrbnik. Če prejmemo podatke oseb, mlajših od 14 let, in izvemo za njihovo starost, obdelavo teh podatkov nemudoma prekinemo.

Po potrebi si pridržujemo pravico, da našo izjavo o varstvu podatkov prilagodimo. Trenutna različica izjave o varstvu podatkov je vedno objavljena na naši spletni strani na www.quehenberger.com.

Kdaj obdelujemo podatke?

Našo spletno stran ureja podjetje AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH s sedežem v Gewergebiet Nord 5, A-5204 Straßwalchen, AVSTRIJA / AUSTRIA (v nadaljevanju imenovan AQG). V okviru obiska in uporabe naše spletne strani, obrazcev in storitev se zbirajo, obdelujejo in shranjujejo različni podatki.

Odgovorna oseba za obdelavo podatkov je:

AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH
Gewerbegebiet Nord 5
5204 Straßwalchen
AUSTRIA / AVSTRIJA

1.1 Podatki brskalnika

Ko uporabljate našo spletno stran, naši spletni strežniki samodejno pridobivajo in shranjujejo informacije, ki nam jih posreduje Vaš spletni brskalnik (Podatki o dostopu / strežniške in dnevniške datoteke). Pri tem gre za informacije o

  • vrsti in verziji brskalnika
  • uporabljenem operacijskem sistemu
  • referenčnem URL
  • imenu strežnika računalnika
  • ki dostopa na našo spletno stran (IP naslov)
  • ura poizvedbe strežnika
  • prenesena količina podatkov in sporočilo
  • če je bil poziv uspešen

IP naslovi uporabnikov se po končani uporabi izbrišejo ali anonimizirajo. Pri anonimizaciji se IP naslovi spremenijo na ta način, da jim na podlagi informacij, ki jih imamo na voljo, ni mogoče dodeliti določene fizične osebe.

Podatke v t.i. dnevniških datotekah analiziramo v anonimizirani obliki izključno v ta namen, da lahko naše spletne strani nenehno izboljšujemo in jih oblikujemo na način, ki je uporabnikom še bolj prijazen, kot tudi za iskanje in odpravljanje tehničnih napak. Poleg tega jih uporabljamo za krmiljenje kapacitet strežnikov, da lahko po potrebni damo na razpolago ustrezne količine podatkov.

1.2 Sledenje spletne strani – piškotki

Naša spletna stran uporablja tako imenovane piškotke. Pri tem gre za drobne tekstovne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika odlagajo na Vašem računalniku. Ne povzročajo nobene škode, ampak so namenjeni temu, da naši spletni strežniki ponovno prepoznajo Vaš računalnik in Vam olajšajo navigacijo in uporabo naše spletne strani.

Piškotke uporabljamo zato, da izboljšamo prijaznost naše spletne strani uporabniku in Vam omogočamo optimalen obisk spletne strani. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni na Vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete.

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da Vas obvesti, preden prejme piškotek. To Vam daje možnost, da se odločite, ali boste piškotek sprejeli ali ne. Svoj brskalnik lahko nastavite tudi tako, da so piškotki izključeni. Vendar se lahko zgodi, da v tem primeru nekatere storitve naše spletne strani morda ne bodo pravilno delovale. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na tej spletni strani, najdete v naši opombi o piškotkih.

1.3 Sledenje spletne strani – Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. („Google“). Google Analytics uporablja t.i. „piškotke“, tekstovne datoteke, ki se shranijo na Vašem računalniku in omogočajo analizo Vaše uporabe spletne strani. Informacije o Vaši uporabi te spletne strani, ki jih pridobimo s pomočjo piškotkov, se praviloma prenašajo na enega od strežnikov Google v ZDA in se tam shranjujejo.

Google je pridobil certifikat skladno s sporazumom Privacy Shield in na podlagi tega jamči, da spoštuje evropski zakon o varstvu osebnih podatkov (Privacy Shield). Google Analytics uporabljamo samo z aktivirano anonimizacijo IP naslovov. To pomeni, da Google skrajša IP naslov uporabnika znotraj držav članic Evropske unije ali v drugih pogodbenih državah sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo na strežnik Google v ZDA prenesen celoten IP naslov in bo tam skrajšan.

Po naročilu lastnika te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za analizo Vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o spletnih dejavnostih in za druge namene, povezane z uporabo spletnih strani in interneta, ki se nanašajo na storitve, ki jih izvaja za lastnika spletne strani. IP naslov, ki se z vašega brskalnika prenese na Google Analytics, Google ne povezuje z drugimi podatki. Ti podatki se po 26 mesecih izbrišejo.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika; vendar vas opozarjamo, da v tem primeru nekatere funkcije te spletne strani morda ne bodo na voljo v celotnem obsegu. Poleg tega lahko pošiljanje podatkov, ki se zajemajo s pomočjo piškotkov in se navezujejo na Vašo uporabo spletne strani (vključno z IP naslovom), na Google preprečite, prav tako kot Googlovo obdelavo teh podatkov, in sicer tako, da preko povezave (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en) naložite in namestite razpoložljive vtičnike.

Več informacij o pogojih uporabe in varstvu podatkov najdete na http://www.google.com/analytics/terms oz. na https://policies.google.com.

Podatke, ki nam jih posredujete preko vnosnega obrazca na naši spletni strani, 14 dni hranimo na naših spletnih strežnikih za namen obdelave povpraševanja, nato pa jih izbrišemo. Podrobnosti o posredovanju podatkov najdete na "Kdo prejme katere podatke".

Zbirajo se naslednji osebni podatki:

  • ime (obvezno polje)
  • priimek (obvezno polje)
  • podjetje (obvezno polje)
  • ulica, številka
  • poštna številka
  • mesto
  • država
  • e-pošta (obvezno polje)
  • telefon (obvezno polje)
  • Območe (obvezno polje)
  • zadeva 
  • sporočilo (obvezno polje)
  • pošiljanje kopije e-pošte o povpraševanju
  • potrdilo, da ste prebrali izjavo o varstvu podatkov

Informacije o pravicah, ki jih imate skladno s 13. členom Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) najdete na „Katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki“.

Podatki, ki nam jih ob pošiljanju povpraševanj kot podizvajalec pošiljate v kontaktnem obrazcu preko naše spletne strani, se za namen obdelave povpraševanja posredujejo ustreznemu strokovnemu oddelku in jih naši spletni strežniki po 14 dnevih izbrišejo. Podrobnosti o posredovanju podatkov najdete na "Kdo prejme katere podatke".

Zbirajo se naslednji osebni podatki:

  • podjetje (obvezno polje)
  • ulica, številka
  • poštna številka
  • mesto
  • država (obvezno polje)
  • ID DDV (obvezno polje)
  • spletna stran
  • naziv
  • ime
  • priimek
  • funkcija
  • telefon (obvezno polje)
  • e-pošta (obvezno polje)
  • lokalni promet Avstrija
  • linijski promet Avstrija
  • čarterski promet Avstrija
  • lokalni promet druge države
  • linijski promet mednarodno
  • čarterski promet mednarodno
  • Sprinter
  • vozilo za lokalni promet Plane
  • vozilo za lokalni promet Koffer
  • motor oprtnega priklopnika
  • oprtni priklopnik Plane
  • oprtni priklopnik Koffer
  • motorno vozilo WAB
  • potrdilo, da ste prebrali izjavo o varstvu podatkov

Informacije o pravicah, ki jih imate skladno s 13. členom Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) najdete na „Katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki“.

Osebni podatki bodo zbrani le, če nam jih posredujete v okviru registracije ali spletne prijave. Naslednji osebni podatki se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo za namene naročenih storitev in za obdelavo vaših poizvedb in prijav.

  • Nagovor (obvezno polje)
  • Naziv
  • Ime (obvezno polje)
  • Priimek (obvezno polje)
  • E-pošta (obvezno polje)
  • Telefon (obvezno polje)
  • Priloženi prijavni dokumenti

Če se pri nas prijavite za delovno mesto, morate ustvariti profil kandidata v našem prijavnem portalu. Polja, ki so označena kot obvezna, morajo biti izpolnjena, sicer ne bo mogoče ustvariti profila kandidata in oddati prijave.

Z ustvarjanjem profila kandidata se strinjate, da lahko vaše podatke uporabimo za notranjo primerjavo s prostimi mesti, tudi če ni aktivne prijave, in da vas lahko kontaktiramo, da vam ponudimo zanimiva področja zaposlitve. Imate pravico do informacij, popravkov, izbrisov, omejitev ter prenosa vaših osebnih podatkov ter do ugovora.

"V okviru delovanja naše spletne strani in našega prijavnega portala, obdelave vaših poizvedb, prijav in vaše uporabe naših storitev, najemamo ponudnike storitev (programske opreme), ki lahko pri opravljanju svojih dejavnosti pridobijo dostop do vaših osebnih podatkov. Ti so se zavezali, da bodo upoštevali veljavne predpise o varstvu podatkov. Za več informacij o naših ponudnikih storitev se obrnite na datenschutz@quehenberger.com.
Z ustvarjanjem profila kandidata se strinjate, da bodo vaši podatki, vključno s prijavnimi dokumenti, posredovani kontaktnim osebam zadevnih podružnic in specializiranih oddelkov znotraj skupine AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP ali družbam, v katerih sodeluje podjetje v skupini, za namene notranje primerjave prostih delovnih mest in celotnega postopka prijave. Poleg tega se strinjate, da vas lahko podjetja kontaktirajo, da vam ponudijo zanimiva področja zaposlitve v zadevnem podjetju in/ali da vas vključijo v nadaljnje faze postopka prijave (na primer ocenjevalni centri, preizkusi itd.). To soglasje lahko kadar koli prekličete v vašem profilu kandidata. Hkrati lahko kadar koli tudi izbrišete vaš celoten profil kandidata. Informacije o vaših pravicah v zvezi z oddelkom 13 GDPR lahko najdete pod naslovom »Katere pravice imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki«.

Shranjevanje in varnost podatkov

Podatki o vašem profilu kandidata bodo samodejno izbrisani iz vašega profila 18 mesecev po zadnji aktivnosti. V primeru zavrnitve prijave ohranimo vse podatke in dokumente, povezane z vlogo, kot tudi korespondenco za obdobje 18 mesecev, preden se samodejno izbrišejo. V primeru uspešne prijave se bodo vaši zaposlitveni podatki in dokumenti še naprej uporabljali.

Zagotavljamo najsodobnejše tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred izgubo, nepooblaščenim dostopom in zlorabo. 

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da izberete našo storitev ekspresne rezervacije. Če preko te storitve posredujete naročilo za odpremo posameznega paketa, se zbirajo spodaj navedeni osebni podatki:

  • uporabniško ime (obvezno polje)
  • ime (obvezno polje)
  • priimek (obvezno polje)
  • e-poštni naslov (obvezno polje)
  • geslo (obvezno polje)
  • telefonska številka (obvezno polje)
  • številka stranke
  • podjetje
  • poštna številka
  • povzetek pošiljke: prevzem / dostava vključno s tiskom etikete

Podrobnosti o posredovanju vaših podatkov najdete na „Kdo prejme katere podatke".

Zbrani osebni podatki se shranjujejo samo tako dolgo, kot je potrebno in zakonsko dovoljeno, in sicer v okviru obveznosti shranjevanja, ki jih predpisuje zakon.

Informacije o pravicah, ki jih imate skladno s 13. členom Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) najdete na „Katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki“.

Na naši spletni strani vam nudimo možnost sledenja (tracking) statusa pošiljke vašega ekspresnega paketa. Če uporabljate to storitev, se številka tovornega lista (številka paketa), ki jo vnesete, registrira in shrani za namen priprave statusnih informacij.

Zbrani osebni podatki se shranjujejo samo tako dolgo, kot je potrebno in zakonsko dovoljeno, in sicer v okviru obveznosti shranjevanja, ki jih predpisuje zakon.

Podrobnosti o posredovanju vaših podatkov najdete na „Kdo prejme katere podatke".

Informacije o pravicah, ki jih imate skladno s 13. členom Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) najdete na „Katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki“.

Na naši spletni strani vam nudimo možnost „Sledenja pošiljk Quehenberger Tracking Tools“ za naročanje in sledenje pošiljk. Če preko te storitve posredujete naročilo za odpremo palet, se zbirajo spodaj navedeni osebni podatki:

  • uporabniško ime
  • ime
  • priimek
  • e-poštni naslov
  • telefonska številka

Podrobnosti o posredovanju vaših podatkov najdete na „Kdo prejme katere podatke".

Zbrani osebni podatki se shranjujejo samo tako dolgo, kot je potrebno in zakonsko dovoljeno, in sicer v okviru obveznosti shranjevanja, ki jih predpisuje zakon.

Informacije o pravicah, ki jih imate skladno s 13. členom Uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) najdete na „Katere pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki“.

Piškotki-namig

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se preko brskalnika shranjujejo na vaš računalnik, ko uporabljate našo spletno stran. Te tekstovne datoteke vsebujejo informacije, kako zagotoviti uporabniku prijazne storitve in jih zbirajo spletni brskalniki. Piškotku naši spletni strani omogočijo, da vas ponovno prepozna, s čimer vam naš spletni strežnik zagotavlja individualni, hitrejši in vašim zahtevam bolje prilagojen prikaz spletne strani.

Zato prosimo, da razmislite, preden blokirate piškotke, saj se lahko zgodi, da do nekaterih vsebin spletne strani ne boste mogli več dostopati.

Načeloma razlikujemo naslednje vrste piškotkov:

  • Sejni piškotki: Ti se med brskanjem po naših spletnih straneh shranjujejo na vašem računalniku oz. terminalu in se nato izbrišejo.
  • Trajni piškotki: Ti piškotki ostanejo dlje časa shranjeni na vašem računalniku.
  • Piškotki tretjih ponudnikov: Te piškotke izdelajo partnerske spletne strani in jih prikazujejo na naši spletni strani. Namenjeni so na primer prikazovanju po meri izdelanih oglasov.

Načeloma uporabljamo internetne tehnologije (npr. piškotke, Java Script) samo v ta namen, da vam olajšamo uporabo naše spletne strani ter da našo ponudbo in vašo komunikacijo z našimi vsebinami kar najbolj optimiziramo:

  • Uporabljamo t.i. sejne piškotke, ki skrbijo za vzdrževanje trenutne seje.
  • Uporabljamo piškotke za analizo podatkov. Na ta način lahko ugotovimo, kako npr. obiskovalci sprejemajo naše obrazce, koliko obiskovalcev uporablja naše strani oz. katere strani imajo največ obiska. 
  • Piškotke tretjih ponudnikov uporabljamo zato, da izboljšamo vaše izkušnje z našimi vsebinami in spletnimi oglasi.

Ta spletna stran uporablja poleg tega storitve spletne analize podjetja Google. Dodatne informacije o tej temi in splošne informacije o varstvu podatkov najdete v pravilniku o zasebnosti.

"Mnogi tretji ponudniki uporabljajo piškotke na vašem računalniku zato, da lahko ugotavljajo predvsem obnašanje obiskovalcev in pripravijo osebne ponudbe (vključno z oglasi). Odvisno od platforme uporabljamo več piškotkov tretjih ponudnikov. Na kakšen način tretji ponudniki ravnajo s piškotki, lahko preberete na ustreznih straneh omrežja. Nasveti glede omrežij so na voljo v preglednici. Piškotkov tretjih ponudnikov na noben način ne moremo nadzorovati. Zato vam priporočamo, da na spletni strani tretjih ponudnikov najprej preverite, katere piškotke uporabljajo in kako jih je mogoče upravljati. Za običajne tretje ponudnike, kot so Facebook, Google in številni drugi, nudi "Digital Advertising Alliance" možnost izvedbe skupne blokade vseh DAA podjetij. Več nasvetov v zvezi s tem najdete v točkah 4 in 5.

piškotek, tehnologija oz. ponudnik     Naloga     življenjska doba    
Google Analytics
__utma Omogoča zajem obiskov in obiskovalcev.     2 leta    
__utmz Ugotavlja vir prihoda / kampanje obiskovalcev.     6 meseci
__utmx Je piškotek, ki je v uporabi posebej za testiranja in eksperimente znotraj sistema Analytics.     26 meseci
__utmt Omejitev stopnje zahtevkov za Google Analytics     10 minute    
__utmb Uporablja se za ugotavljanje novih obiskovalcev.     30 minute  
__utmc Tako se v povezavi z __utmb ugotavlja, če gre za nov (nedavni) obisk.     Wird entfernt, wenn der Browser geschlossen wird
__gat Funkcijski piškotek, katerega naloge lahko odstopajo.     2 leta    
PHP
PHPSESSID PHP Session Cookie     Odstrani se, ko se brskalnik zapre    

V meniju vašega brskalnika boste našli možnosti nastavitev glede uporabe piškotkov. Običajno ima vsak brskalnik naslednje možnosti nastavitev:

  • prikaz piškotkov,
  • piškotki dovoljeni,
  • deaktiviraj vse ali določene piškotke,
  • deaktiviraj vse piškotke ob zapiranju brskalnika,
  • blokiraj piškotke,
  • prikaži obvestilo, če se želi nastaviti piškotek in
  • ugovor proti spletni analizi sledenja

 
Za naslednje brskalnike so navodila za deaktiviranje piškotkov na voljo na spletnih straneh proizvajalcev. V kolikor želite naše piškotke v svojem brskalniku blokirati, mnogih področij naše spletne strani ne boste mogli uporabljati.

Vprašanja glede opombe o varstvu podatkov

To spletno stran ureja AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH.

V kolikor imate vprašanja, pomisleke ali pritožbe v zvezi s to opombo o varstvu podatkov ali z našim ravnanjem z vašimi podatki, se lahko obrnete na našo referentko za varstvo osebnih podatkov Aleksandra Trifkovic.

AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP GMBH
Datenschutz
Aleksandra Trifkovic
Gewerbegebiet Nord 5
5204 Straßwalchen
Austria / Avstrija
datenschutz@quehenberger.com ali dataprotection@quehenberger.com