Вработените работат на подвижни штанги за висечка стока. Вработените работат на подвижни штанги за висечка стока.
Индустриски решенија за модната индустрија.

Индивидуална Fashion-логистика

Fashion-логистички решенија на штанга ? Ова не се случува во Quehenberger Logistics. Бидејќи ние во областа на Fashion-логистика се залагаме за индивидуални решенија, флексибилност и совршена улуга ! Во целиот синџир на снабдување ќе имате придобивка од кориснички и оптимизирани логистички концепти.

Совршено прилагодени за нашите клиенти

Од преземањето во земјите на производство преку професионално складирање до Shop-to-Shop-испорака и разни царински услуги: со Quehenberger Logistics добивате сигурна, навремена испорака и флексибилни решенија. 

Моден центар во Европа: Достава до филијали во рок од 48 часа, склад за складирање на висечки текстил и околу 2.000 места во високи регали: Со нашиот логистички комплекс во Weiterstadt, Германија имаме Fashion-центар со високи перформанси за цела Европа.

Ова се придобивките за нашите клиенти во областа на Fashion-логистиката

 • долгогодишна модно логистичко искуство
 • сеопфатни услуги со додадена вредност од едно место
 • точност во случај на кратки рокови за испорака 
 • спроведување на редовни периодични испораки
 • флексибилност при сезонски дополнителни капацитети 
 • безбедна и точна достапност на нови производи на Point of Sale
 • различни видови на пакувања (облека на закачалки - GOH, картонски кутии, колички, палети, …) 
 • интернационална партнерска мрежа за GOH (висечка стока)
 • континуирана обработка на нарачки на Webshop

Во близина на клиентите: Со модните решенија на Quehenberger можете да сметате на безбедност и синенергија на комплетен провајдер на решенија. Нашето мото гласи: симпатични, партнерски – директно лице за контакт!

Сертификати

Индивидуални решенија за Fashion-логистика

Сопствени локации во земјите на производство на текстил и ексклузивни партнерства: Со Quehenberger Logistics имате придобивка од динамична и компетентна  влезна и дистрибутивна услуга. Ова вклучува консолидирање на висечка или пакувана стока ширум Европа, како и транспорти до централните складови во Европа камионски, преку железница или контејнерски.

Со широко знаење во областите на логистика на контејнери и услуги на аеродроми нашите експерти Ви помагаат со сеопфатни услуги за авионски- и поморски транспорт .

За нашите клиенти преземаме: 

 • транспорт на висечка облека (GOH – Garments on Hangers)
 • интернационални транспорти
 • специјални транспортни концепти
 • Shop-to-Shop-испорака
 • менаџмент на поправки
 • Track & Trace
 • на барање: следење во реално време со Roambee (GPS и аларм)   
 • оптимално планирање благодарение на најсовремена ИТ-технологија 

Како што модната индустрија порасна во последните години, така се зголемуваат и барањата за проток на стоки – а со тоа и потребата за професионални решенија за складирање на стоки.

Quehenberger Logistics нуди:

 • складирање на висечка облека (GOH)
 • складирање на регали
 • Cross-Docking-услуги
 • управување со складови за салони за мебел и за малопродажба

Испорака на модни артикли од точка  A до B во повеќето случаи не е доволно. Во транспортниот синџир важно е да се совладаат голем број дополнителни работни чекори. Нашите вработени ова го извршуваат сигурно и професионално за Вас – така што Вашиот вработен може да се фокусира на своите клучни работни задачи.   

 • отпакување и комисионирање
 • поставување на облека на закачалки
 • етикетирање специфично за земјата
 • ставање на сигурносни етикети
 • комисионирање на персонализирани пратки
 • услуги за везење
 • CAD – компјутерски поддржан дизајн за текстил, мустри, плотање итн...
 • квалитативна контрола на готови текстилни производи
 • Webshop-обработка на нарачки
 • менаџмент на поправки

Силна мрежа

Без разлика дали Австрија, Германија, Романија или Хрватска – со Quehenberger Logistics имате силна, интернационална мрежа во 11 земји. На 69 локации и 800.000 квадратни метри простор за складирање Ви нудиме услуги во близина на клиентите. 

Ви требаат подетални информации во областа на модата? Јавете ни се или испратете ни е-маил. Со задоволство ќе Ве информираме!