Групна фотографија од фудбалскиот турнир на Quehenberger 2008. Групна фотографија од фудбалскиот турнир на Quehenberger 2008.
Заедно на патот до успехот.

Со здружени сили: тим & менаџмент

Нашата мисија: да ги импресионираме нашите клиенти секој ден. За тоа не е потребно само големо знаење, професионалност и долгорочно искуство, туку прво и основно – страст. И токму оваа страст брои околу 5.000 силни луѓе во Quehenberger Logistics! За менаџментот и тимот, само едно е во фокусот секој ден: задоволството на нашите клиенти.

Логистиката е нашата страст

Групна фотографија од тимот на Quehenberger погоре.

Затоа се посветуваме на исполнување на Вашите барања – ги знаеме проблемите и предизвиците со кои се соочуваат нашите клиенти. Токму одовде извира нашата страст за услугата во Quehenberger Logistics: Врз основа на нашето обемно знаење во индустријата, развиваме прилагодени и индивидуални транспортни и логистички решенија. И сето тоа лично, доверливо и компетентно.

Секој ден работиме заедно на нашата визија да бидеме најдобра средна логистичка компанија во Централна и Источна Европа. Убедени во квалитетот на нашите услуги, неспоредливи во ефикасноста и со ниво на профитабилност што ја обезбедува нашата иднина.

„Нашата возбуда за логистиката и услугите, како и довербата ‘стекната со ракување’ се најважните атрибути на нашето размислување и делување.“
Christian Fürstaller, CEO & Managing Partner

Тим

Oколу 5000 вработени секојдневно работат на `насмевката на нашите клиенти` – на 69 локации во 11 различни земји. Надвор од границите, нашите експерти прават сѐ што е во нивна моќ за да ги развијат најдобрите можни решенија за Вашите барања и да ги спроведат непречено.

Клучот за вашиот успех не е само во деталите, туку и во големата слика.

Бидејќи ние се потпираме на изобилство од интелигенција: Заедно како тим, остваруваме повеќе - преку производи, индустрии и земји. 

За долгорочно да ја осигураме силата и динамиката на нашиот тим, инвестираме во позитивна работна клима. Покрај бројните можности за обука и развој, ние исто така нудиме иновативни работни места, атрактивни решенија за работно време и современи системи за наградување. Ова го надополнуваме со: редовни настани во компанијата, тим билдинг ангажмани и нашиот годишен меѓународен Quehenberger Logistics фудбилски турнир

„Само оние кои работат флексибилно и ефикасно може да го остварат најдобриот можен приход за себе и за компанијата.“
Rodolphe Schoettel, CFO & Managing Partner

Менаџмент

Хоризонтални хиерархии, процеси на брзо донесување одлуки и чувствителност за она што навистина е важно: вака функционира извршниот одбор на Quehenberger Logistics. Менаџментот е силно вклучен во корпоративната структура и сопствениците се активно вклучени во работењето на компанијата како рамноправни партнери. 

Christian Fürstaller
Од 2009 година е извршен директор и главен акционер на AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP. Во 1980-тите и 1990-тите години успешно работи во логистичката компанија на Rudi Quehenberger, а во 2001 година е назначен за извршен директор. По преземањето на Quehenberger Logistik групацијата од страна на Thiel Logistik AG, Christian Fürstaller преминува во нивниот Управен одбор. Во 2003 година заминува во TNT Logistics CEE, подоцна CEVA Logistics, каде е одговорен за бизнисите во Германија, Централна и Источна Европа.
Фотографија од Rodolphe Schoettel.
Rodolphe Schoettel
Од 2009 година е директор за финансии и главен акционер на AUGUSTIN QUEHENBERGER GROUP. По завршувањето на студиите за бизнис администрација на универзитетот во St. Gallen, Rodolphe Schoettel неколку години работи како инвестициски банкар. Потоа заминува во Берлин, како специјалист за кризен менаџмент во доверителска компанија. Во 1997 година презема менаџерска позиција во Delacher+Co Transport AG, а неколку години подоцна е назначен за CFO во Управниот одбор на Thiel Logistics AG која котира на берза. Во 2003 година Rodolphe Schoettel заедно со Christian Fürstaller стануваат членови на Управниот одбор во TNT Logistics CEE, а потоа CFO во Управниот одбор на Pin Group AG.
Klaus Hrazdira
е оперативен директор во Quehenberger Logistics.Својата логистичка кариера ја започнува во транспортната компанија Cargoplan, од 1995 година работи како Managing Director во Expeditors International за Австрија и Унгарија. Во 1997 година Klaus Hrazdira како General Manager се приклучува на сегментот авионски и бродски транспорт во R. Quehenberger Spedition. Во следните неколку години достигнува до извршен директор на Quehenberger Logistik AG, а потоа преминува во Одборот на директори на Thiel Logistik, односно Logwin (Luxemburg). Таму во 2005 година станал COO и одговорен за новосоздадениот сегмент „Solutions“. Во 2009 година Klaus Hrazdira е Global Managing Director и CEO на Hellmann Perishable Logistics во Германија.
Trajan Angelov
е менаџер на Квенбергер Логистик Македонија дооел и има 20 години лидерско искуство во транспортот и логистиката. Во 1994 година ја започна својата кариера во областа на транспортот како менаџер на компанијата за интернационален транспорт Змај-Промет. Во 2001 година го презема управувањето на германската логистичка компанија Биркарт Глобистикс во Македонија, а во 2008 година е назначен за Country Manager на Логвин во Македонија. Од јануари 2014 година е Country Manager на Квенбергер Логистик во Македонија. “Ние дизајнираме персонализирани логистички решенија кои овозможуваат поголема оптимизација и сатисфакција на нашите клиенти.”
„Во Quehenberger придаваме големо значење на поедноставување на сите логистички процеси во комплетниот синџир на набавки, но истовремено и детализираме – оваа опција овозможува одржлив квалитет и заштедува!“