Двајца вработени пред камион на Quehenberger. Двајца вработени пред камион на Quehenberger.
Прилагодени решенија за дистрибуција во областа на комплетниот и збирниот транспорт.

Целосна услуга за дистрибуцијата за производителите на стока за широка потрошувачка

Во областа на комплетниот и збирниот транспорт, Quehenberger Logistics го покрива целиот спектар на транспортни средства. Во име на еден од најголемите австриски производители на стоки за широка потрошувачка, ние ставаме сè "во движење" и поставуваме дистрибуција со комплетни возила во седум земји.

Меѓународна дистрибуција со целосна услуга

Како реномирана австриска компанија која работи со сигурни системи за производство и транспортери, Quehenberg Logistics континуирано го информира својот персонал, назначен како контакт лице во за ново преземање на стока. Веднаш штом ќе пристигне налогот, започнуваме да го планираме транспортот. Бројот на утовари може да достигне и до 100 на ден.

Од автоматизираниот магацин на нашите клиенти, тимот на Quehenberger утовара палети во нашите возила. Со комплетните возила, стоката патува до седум земји. Германија, Италија, Србија, Чешка, Унгарија, Романија или Австрија – високиот стандард за квалитет на нашите транспортни решенија останува ист! 

Виљушкарот поминува помеѓу потполнетиот со стока регален магацински простор.

Најголемиот предизвик? Сезонската ограниченост на количините во нарачката! Но без разлика на тоа колку е гоелма или мала количината, сезонската променливост одлично се компензира благодарение на нашите совршено испланирани комплетни возила решенија за брзорастечката индустрија. За ова, ние се потпираме на нашиот сопствен најсовремен возен парк, како и на голем број флексибилни и сигурни транспортни партнери и долгогодишното искуство на нашите вработени. 

Заедно до успехот

Добро координиран тим овозможува непречени процеси и успешни резултати со комплетните утовари  за нашите клиенти. 

Предностите за нашите клиенти се очигледни

  • Флексибилност и компензација на големите количини на променлива стока благодарение на точното планирање и организација 
  • Назначено едно лице за контакт (единствен контакт) 
  • Безбеден, најмодерен возен парк како и сертифицирани сигурни подизведувачи и транспортни партнери 
  • Взаемна континуирана оптимизација на транспортните решенија 

Ние ви даваме време и слушаме!

Барате решенија за комплетни и збирни утовари за вашата компанија? Ние би биле среќни да искреираме прилагодена понуда на вашите барања. Било да се работи за комплетен или збирен транспорт, национален или меѓународен транспорт – нам ни претставува задоволство да ви дадеме совет.