Група од меркати со прашалници над нивните глави. Група од меркати со прашалници над нивните глави.
За процесот на апликација.

Најчесто поставувани прашања: FAQs

Се` за процесот на апликација во Quehenberger Logistics.

Нашите одговори на најчесто поставуваните прашања

Дали сте заинтересирани за одредена позиција или имате прашање во врска со процесот на аплицирање во Quehenberger Logistics? Среќни сме поради тоа! Ние ги сумиравме одговорите на најчесто поставуваните прашања за Вас.

Во случај на дополнителни прашања можете да контактирате со нас во секое време.

Вашата апликација ќе биде разгледана и препратена до одговорниот менаџер. Повратно ќе Ве информираме што е можно поскоро и ќе Ве поканиме на разговор. Во некои случаи спроведуваме телефонски интервјуа, а понекогаш има и втор и трет изборен круг. Во одредени случаи се спроведува и процедура за тестирање за да ја процениме способноста на апликантот за позицијата.

Веднаш ќе добиете потврда за прием на Вашата апликација. Времетраењето на самиот процес на апликација може да варира. 

Преферираме кандидатите да аплицираат онлајн со комплетна документација.

Ваша биографија, мотивациско писмо, избрани, важни и информативни (училишни) сертификати – најдобро во pdf-формат.

Во основа не се доделуваат стажирања за време на одмор.

Да, ако темата е соодветна, ние сме среќни да помогнеме. 

Да. Информирајте не за деталите за да провериме дали можеме да ви понудиме практикантско место.   

Да, со задоволство. Ве молиме известете не точно во кои области можете да придонесете со своите вештини и експертиза. 

Да!

На учесниците на фондација секогаш им даваме можност да добијат обука во нашата компанија – вклучувајќи учество во интерни програми за обука во компанијата.

Ова е законска обврска, која служи како ориентација. Во зависност од квалификацијата платата може да ја надмине наведената вредност.

Телефонски, по е-маил, преку Facebook, Xing и LinkedIn или на саеми на нашиот штанд.

Во Австрија – да. Под услов да сте осигурани преку AMS.

Во Quehenberger Logistics можете да работите на интернационално ниво и да ги запознаете и другите филијали. Добивате индивудуална поддршка и учество на едукативни програми.  Нашиот Onboarding - процес го олеснува почетокот во компанијата за новите вработени. И на заеднички настани ги прославуваме успесите што го постигнуваме.

Дознајте повеќе за ова од нашата политика за приватност.

Да. Во секое време можете да побарате, Вашите податоци да бидат избришани од системот. Подетални податоци за ова можете да најдете во нашата политика за приватност.