Група од меркати стојан на нивните задни шепи. Група од меркати стојан на нивните задни шепи.
Љубезни и непосредни.

Заедно на патот до успехот

Oколу 5000 вработени на повеќе од 69 локации во 11 земји – станаа дел од нашата голема, успешна транспортна и логистичка мрежа!

Работејќи во Quehenberger

Можностите за кариера во Quehenberger Logistics се разновидни и возбудливи. Без разлика дали тоа е во транспорт менаџментот, развој на бизнисот, складирање или работа како возач – со нас, ќе работите се движат на голем план! 

Барате нов предизвик? Тогаш треба да не запознаете и да ги откриете профилите за работа во нашата компанија! 

Приказни за вработени во Quehenberger

Придобивки

Како вработен во Quehenberger Logistics, придобивате на повеќе начини. Покрај возбудливото работно место и работна средина имате низа придобивки кои чекаат на вас: 

Интернационална работа
Како меѓународна компанија, Quehenberger Logistics е "дома" низ целиот свет. И за време на и по обуката во Quehenberger Logistics, имате опција да работите на различни локации. Како вработен, имате придобивки од меѓународната работна средина и возбудливи проекти ширум светот!
Настани за вработените
Нашиот неверојатен тим ја поставува основата за нашето ветување за квалитет. Затоа е важно да го зајакнеме нашиот тимски дух и да го прославиме нашиот успех заедно. На пример, за време на разни настани на вработените како што е нашиот меѓународен фудбалски турнир.
Професионален развој
Ги поттикнуваме талентите и вештините на нашите вработени! Затоа што единствениот начин на кој можеме да се развиваме е преку постојана едукација и обука. Покрај соработката со универзитетите, ние спроведуваме годишни интервјуа за оценување според кои ги планираме соодветните мерки за обука.
Onboarding
Со нашите “onboarding- мерки”, секој почеток е лесен! На првиот ден на вработување добивате увид во сите области на компанијата Quehenberger Logistics. За да го олесниме вашето влегување в о нашата фирма добивате“придружник”, кој ќе ве поддржи во текот на првите неколку недели.

Фудбалски турнир на Quehenberger Logistics

Еднаш годишно се одржува големиот фудбалски турнир на Quehenberger Logistics. Страстните играчи и навивачи од 11 земји патуваат до Австрија за да бидат дел од натпреварот, да слават и да поминуваат време заедно со своите колеги. 

Q Active – програма за преветивна здравствена заштита

"Постигнуваме повеќе заедно. Останете здрави. Забавувајте се". За да се осигураме дека нашите вработени остануваат здрави и во форма, спроведуваме разни мерки во врска со движењето, релаксацијата, исхраната и животната средина / безбедноста.

Составен дел од оваа политика се заедничките активности  на вработените кои им овозможуваат да се запознаат едни со други и да бидат заедно надвор од работните обврски. Како дел од група, вработените можат брзо да научат нови спортови од колегите или надворешни тренери и истовремено да го развиваат својот тимски дух. Друг важен елемент за превентивна здравствена заштита во Quehenberger Logistics е: здрава исхрана - локално и органско снабдување!

Процес на аплицирање во Quehenberger

Дали би сакале да станете член на тимот на Quehenberger Logistics и да допринесете со своите знаења и вештини? Ние со задоволство ја очекуваме вашата апликација! Погледнето го нашиот портал за кариера! Тоа е местото каде што можете да ги најдете работни места во различни области на компанијата. Доколку нема отворено работни место кое вам ви одговара, пратете ни иновативна апликација!

Совети за вашата апликација

  • Информирајте се за компанијата
  • Вложете поголем напор за да креирате информативно CV. 
  • Наведете ги вашите експертизи во CV-то. 
  • Кажете ни зошто сте вистинската личност за оваа работа. 
  • Прикачете ги сите релевантни сертификати и препораки. 
  • Обрнете внимание на деталите: правилен правопис, униформираност и добро структурирани папки во PDF формат се суштински за секоја апликација! 

Имате прашања во врска со процесот на аплицирање во Quehenberger Logistics?