Поглед на модерна канцеларија. Поглед на модерна канцеларија.
разновидно и динамично.

Транспорт менаџмент на Quehenberger Logistics

Сакате да имате личен контакт со клиентите и да развиете одлични вештини за преговарање, дали сте флексибилни и отпорни на стрес? Тогаш транспорт менаџментот во Quehenberger Logistics е совршен за вас! Бидејќи нашето мото е: Ниту еден ден не е како следниот! Разновидноста и динамичната атмосфера се дел од нашата секојдневна работа.

Комуникативни и поврзани

Бараме тимски играчи: Во оваа работа, важно е да се биде комуникативен и да уживате во мрежниот начин на работа. Бидете како транспорт менаџер во FTL/LTL, во нашиот оддел за индустриски решенија или како оперативен менаџер во одделот за воздушен и поморски транспорт – прилагодените транспортни решенија и логистички концепти ќе бидат дел од Вашaта секојдневна работа.  


Стажирање: Референт за продажба

Практикантка во одделот за транспорт на телефон.

Организациски вештини и комуникациски талент – две карактеристики кои се многу важни за практикантите како референти за продажба.

Преместувајќи илјадници тони од едно место на друго – само со еден клик:  Како практикант во овој оддел влегувате во интернационална и повеќеслојна работа.  Во рамките на компанијата вие буквално останувате во движење – бидејќи за време на праксата нашите идни референти за продажба ротираат помеѓу различни области на работа.

Предизвик? Ако патиштата кон Русија одеднаш се затвораат и пристигањето на пратката е во опасност, вие морате да реагирате со брзина на светлината, за да ја реорганизирате рутата и да најдете брзо решение! 

Вашите задачи како практикант во одделот за продажба

 • планирање на соодветни транспортни рути 
 • организација на утоварите 
 • контакт си клиентите и превозниците 
 • обработка на предлозите 
 • управување со плаќањето  
 • комуникација со клиенти, партнери и превозници на повеќе јазици 

Нашите специјалисти

Транспорт менаџмент за FTL и LTL

Две возила на Quehenberger на патот.

Како транспорт менаџер во сегментот FTL/LTL, вие ќе ги организирате и контролирате утоварите на стока базирани на добро организирани транспортни концепти.  Најважните предуслови: знаење, искуство во логистика и добро познавање на времето на транспорт и забраните за возење!

Вашите задачи како FTL/LTL транспорт менаџер

 • одржување на компетентноста
 • концептуализација на решенијата  
 • организација на сертифицирани подизведувачи 
 • комуникација со клиенти, партнери и превозници на повеќе јазици 

Оперативен менаџмент во одделот за воздушен и поморски транспорт

Авион лета над товарен брод во океан.

Меѓународен транспорт со највисоко ниво на квалитет - како оперативен менаџер, ќе развиете соодветни транспортни концепти за  воздушни и поморски пратки. Со брод до Шпанија или со авион до Азија: Вашата работа во оваа област бара глобално размислување и предвидливост. 

Вашите задачи како оперативен менаџер

 • изработка на наменски решенија за клиентите кои користат воздушен и поморски транспорт 
 • логистика на контејнери и манипулација на аеродроми 
 • превоз на специјални стоки
 • изработка на оптимален пакет за заштита на осигурувањето
 • работа според строги упатства за квалитет
 • комуникација со клиенти, партнери, превозници и авиокомпании на повеќе јазици 
"Културата на нашата компанија поттикнува посветени и независни вработени."
Robert Hartmann, Managing Director Air + Ocean

Транспорт менаџмент за индустриски решенија

Камион на Quehenberger пред локацијата во Енс.

Го сакаш извонредното? Како менаџер за транспорт за индустриски решенија, секој ден те чека нов предизвик.Клучниот збор е: флексибилност! Во прилог на вообичаените задачи во транспортот менаџментот, ќе креирате кориснички концепти за нашата малопродажба, мода, гуми, автомобилска индустрија и брзорастечките индустрии. 

Вашите задачи како транспорт менаџер за индустриски решенија

 • креирање на индивидуално приспособени, индустриско-специфични концепти 
 • издавање на налози 
 • разгледување на податоците за пратката
 • следење на пратката 
 • обработка на поврат 
 • контролирање на складирана и опасна стока
 • комуникација со клиенти, партнери и превозници на повеќе јазици 

Вашите придобивки во Quehenberger Logistics

Вие сте заинтересирани да работите во транспортен менаџмент во Quehenberger Logistics? Нам ни е чест за тоа! Покрај бројните придобивки, ве чека следново:

 • најсовремена опрема 
 • одлична работна атмосфера 
 • интерна компаниска едукација и програми за обука
 • можност за активно учество и приклучување кон нови случувања
 • можности за напредок во кариерата

Ние сме тука за Вас!

Имате прашања? Нашите колеги од одделот за човечки ресурси со задоволство ќе ви одговорат! 

кликни овде и добиј преглед на многуте профили за работа во Quehenberger Logistics.