Нашите механичари пред демонтирано возило. Нашите механичари пред демонтирано возило.
Монтирање и поправка.

Работа во автомеханичарска работилница во Quehenberger Logistics

Нашиот современ возен парк и една од причините зошто нашите клиенти се потпираат на нас.

Услуга, поправки и многу повеќе

Треба да се сервисира и одржува флота од 234 возила! Токму овде стапуваат во акција нашите автомеханичари и одговорните лица за резервни делови  – како наши „ангели во црвено“ автомеханичари.

Нашата автомеханичарска работилница во Straßwalchen е европска база на нашата сопствена флота и со тоа централно место за сите услуги за сервисирање и поправка. Било да се работи за поправка, сервисирање или дијагностика на дефекти – нашите вработени нудат комплетен пакет на услуги за нашата сопствена флота и нашите постојани превозници. 

Кои квалитети треба да ги имате за да станете дел од нашиот тим? Многу знаење, искуство и страст за работа со возила со високи перформанси!


Обука за автомеханичари

Практиканти-механичари работат на возило.

Вртење, извртување и поврзување со електроника  – тоа би сакале да го работите цел ден? Како практикант за автомеханичар се грижиш за тоа, нашите возила –и нашите возачи – секогаш се  безбедни на патиштата.

За време на обуката ќе научиш се за опремата, алатите, средства за ладење и мазива, електроника за безбедност и комуникација, надградби  – значи: се што е потребно за еден стручно обучен механичар за возила. Интересни практични теми се обработуваат неделно во нашата автомеханичарска работилница за обука, бидејќи мотор не се расклопува секој ден.  

Исто така интересно: Со задоволство Ви нудиме можност за пробно школување во рамките на практичната работа. 

Твои задачи како практикант во автомеханичарска работилница

 • дијагностицирање на грешки и дефекти во ИТ-системот на возила
 • проверка и одржување
 • расклопување, монтажа и поправка
 • контакт со клиенти и превозници 
 • изработка на понуди
 • решавање на платежни трансакции
   

Наши квалификувани вработени

Вработени во автомеханичарска работилница

Нашите механичари пред демонтирано возило.

Без разлика на Вашата работна позиција во нашата автомеханичарска работилница во Straßwalchen Вие значително сте вклучени во комплетната услуга и одржување на нашата флота и возилата на нашите постојани превозници. Најважни предуслови за ова: доволно познавање на возилата, брзи дијагностички вештини и способност за ракување со камиони!

Ваши задачи како механичар

 • сервис на возилата
 • поправки
 • расклопување
 • идентификација и дијагностика на недостатоци и дефекти
 • надградба на нови возила
 • обновување на налепници
 • работи за одржување на целиот возен парк

Ваши предности во Quehenberger Logistics

Имате искуство во автомеханичарска работилница и сакате да работите во логистичка компанија? Среќни сме поради тоа! Покрај различни можности за обука во нашата компанија можете да очекувате и многу други предности!

Ние сме тука за Вас!

Вработените од нашиот HR-оддел со задоволство ќе Ви помогнат!

Kликни овде и добиј преглед за многубројните работни места во Quehenberger Logistics.